Alphense Boys O19 – Pec Zwolle O19

Alphense Boys o19 herrees vandaag uit de dood. Na de laatste twee nederlagen in de competitie was het vertrouwen op en goede afloop behoorlijk gedaald. Maar na vandaag (en een prachtige 2-0 zege op PEC Zwolle o19) ziet de wereld er ineens heel anders uit. De mannen van trainer Sander van Dijk knokten voor wat ze waard waren en leverden gezamenlijk een super teamprestatie. In de eerste helft ging het gelijk op en schoten de Zwollenaren in de 28e minuut de bal op de lat boven keeper Bas Schol. In de 32e minuut kogelde Brian Bor een vrije trap van 20 meter keihard op de vuisten van de PEC Zwolle keeper (zie 1e foto) en de naar de zijkant verwerkte bal werd door Alessio v/d Straaten (zie 2e foto) fantastisch op zijn pantoffel genomen en ging als een granaat het doel in (1-0). Vlak voor rust was Steven v/d Pijl dicht bij de tweede treffer, hij glipte langs de keeper maar schoof de bal uit een lastige hoek net naast.

Direct na rust kwam dezelfde Steven v/d Pijl 1 op 1 met de Zwolle keeper maar schoof de bal naast het doel.  Twee minuten later was Yannick Saeijs vanaf de zijkant gevaarlijk en werd zijn inzet uit de hoek getikt. De rebound van Nick Broekhuizen werd van de lijn gehaald. Ook PEC Zwolle kreeg kansen. Een van die mogelijkheden belandde op de kruising en tien minuten voor tijd kregen ze een niet te missen kans vanaf 5 meter en schoten ze toch nog naast. Daarbij mazzelde de ‘’vechtvoetballers’’; van Sander van Dijk, maar dat heb je nodig om van een BVO te wonnen. Drie minuten voor tijd gaf Nick een steekpass op Yannick, die legde de bal keurig breed op Sem Plezier en die had geen moeite om de 2-0 aan te tekenen en de wedstrijd in het slot te gooien. Een verdiende overwinning en dit geeft weer hoop in het slot van deze ongemeen spannende competitie. Pas op zaterdag 4 mei hervat de o19 de competitie met een superbelangrijke uitwedstrijd tegen FC Den Bosch o19.