Go Ahead Eagles O19 – Alphense Boys O19

Alphense Boys o19 moest het vandaag opnemen tegen Go Ahead Eagles O19. In de thuiswedstrijd werd na een spannende wedstrijd met 2-0 gewonnen. Vandaag was het wedstrijdbeeld totaal anders. De eerste helft kwam de Alphense Boys totaal niet in het spel en was Go Ahead Eagles constant gevaarlijk met lopende spelers en steekballen in de ruimte. Bij rust stond het dan ook 4-0 en leek de wedstrijd gespeeld. De 1-0 viel uit een lange bal die achter de verdediging kon worden binnen gelopen, de 2-0 na een strakke voorzet over de grond en de 3-0 en 4-0 werden feilloos van buiten de 16-meter binnen geschoten.

Na rust veranderde het spelbeeld. De boys bleven wat compacter spelen en probeerde ook regelmatig de aanval te zoeken. Binnen 10 minuten na rust kwam de spanning wat terug. Het was eerst Finn Brandt. die een verlengde pass van Max van Hees knap langs twee tegenstanders kreeg en oog in oog met de keeper rustig afrondde. Nog geen drie minuten later werd een corner door de keeper losgelaten waarna Alessio vd Straaten er als de kippen bij was om de bal in de lege goal te schuiven. Helaas verdween het sprankje hoop al snel weer. Een van de aanvallers van Go Ahead Eagles kon niet worden afgestopt waarna deze oog in oog met keeper Bas Schol de bal koelbloedig binnen schoot. Daarna kregen beide teams nog kansen op meer goals. Gelukkig had Bas een aantal goede reflexen in huis waarmee hij meer tegengoals wist te voorkomen.

Voorin had de boys vooral wat pech. Zo kopte Sam van Rooijen een prima voorzet van Finn goed in maar kon deze met een krachtige inspanning van de keeper nog uit de hoek getikt worden. Niet veel later opnieuw een inzet van Sam maar nu belande zijn inzet op de lat. Steven vd Pijl kopte een corner goed in maar deze werd van de lijn gehaald. Zo werd 5-2 de einduitslag. Een matige eerste helft lag aan de basis van deze nederlaag. Komende weken zal de O19 vol aan de bak moeten om zich bij de (veilige) bovenste 5 plaatsen te spelen. Door de ongunstige uitslagen van vandaag staat de ploeg van Sander van Dijk nu op een nacompetitie plaats. Volgende week wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle O19 (15.15 uur).