FC den Bosch O19 – Alphense Boys O19

Alphense Boys o19 moest het vandaag opnemen tegen FC Den Bosch O19. Voor deze wedstrijd was het verschil 4 punten in het voordeel van de O19. Bij winst zou er dus een enorme stap gezet naar handhaving gezet kunnen worden. Achteraf bleek het een knotsgekke wedstrijd te worden waarin Den Bosch de punten thuis hield, ze winnen met 5-4. De eerste helft zag het er nog lang goed uit voor de O19. Zonder goed te spelen kwamen ze twee keer op voorsprong. Bij de 0-1 ving Steven van der Pijl de afvallende bal op en haalde verwoestend uit van 20 meter. Een kwartier later een bijna identieke situatie. Een weggekopte bal werd door Den Bosch opgevangen en van 30 meter fantastisch binnen geschoten. Nog geen minuut later stond de O19 opnieuw op voorsprong. Frank van der Hoorn gaf de bal goed mee met Yannick Saeijs, zijn teruggelegde voorzet werd door Davy Overes direct binnen geschoten. Vlak voor rust kreeg de O19 opnieuw een domper te verwerken. Er kon heel gemakkelijk door het centrum worden gecombineerd, waarna een speler plotseling helemaal vrij voor keeper Bas Schol verscheen. Hij bleef heel rustig en zette de ruststand op 2-2.

Na rust begon de O19 veel te slap aan de tweede helft. Er werden geen duels gespeeld en elke bal werd lang naar voren geschoten waardoor deze net zo snel weer terug kwam. Het was dan ook niet vreemd dat Den Bosch in de 51ste minuut op voorsprong kon komen. Een middenvelder kon vrij door de as doorlopen en schoot de bal diagonaal in de verre hoek. Toch werd het opnieuw gelijk. Een voorzet van Finn Brandt werd door Sem Plezier knap diagonaal ingeschoten. De keeper kon de inzet nog keren maar was kansloos bij de rebound van opnieuw Steven. Ook deze stand bleef maar kort op het scorebord staan. Nog geen 3 minuten later werd een lange bal verkeerd ingeschat waarna de buitenspeler vrij baan naar de as had en in de 16-meter doeltreffend uithaalde.

Daarna werd een alles of niets offensief gestart. In de 84ste minuut leek het niks te worden toen de spits niet afgestopt kon worden en oog in oog met Bas de bal rustig binnen schoof. Vlak voor het einde van de officiële speeltijd werd het nog 5-4. Sem Plezier zette goed door zijn lage voorzet kwam bij Mohaned Osman. Hij draaide goed weg en schoot de bal direct binnen. Daarna kreeg de Boys nog twee kansen om een punt mee naar Alphen te nemen. Maar de kopbal van Steven kwam iets kracht te kort om over de doelman te vallen en een vrije trap in de 16-meter (na te lang vasthouden van de bal) werd slordig genomen en vloog over de goal. Een onnodige nederlaag maar helaas was vandaag niet de absolute wil aanwezig om de wedstrijd te winnen. En als dat niet zo is heeft de O19 niet de kwaliteiten om wedstrijden in winst om te zetten. Toch heeft de O19 het nog in eigen hand (eindigen op de 5e plaats zou ‘’veilig’’ betekenen), maar dan zal komende zaterdag een positief resultaat gehaald moeten worden in de lastige en verre uitwedstrijd (14.00 uur) tegen Roda JC O19.