FC Emmen O19 – Alphense Boys O19

Alphense Boys o19 had het na de spectaculaire overwinning van vorige week tegen koploper VVV Venlo (4-3) geheel in eigen hand, maar dan moest er wel ‘’uit’’ gewonnen worden van FC Emmen o19, de nummer twee van de competitie. En wéér flikten de boys van scheidend trainer Sander van Dijk het en speelden hun beste wedstrijd van het seizoen. De 0-3 eindzege was gewoon dik verdiend. De ploeg stond tactisch goed en alle afspraken werden nagekomen. Wederom werd er knetterhard gewerkt en kwamen er kansen. In de 12e minuut had Nick Broekhuizen de openingstreffer op zijn schoen, maar de uitgestoken voet van de Fc Emmen keeper voorkwam dat. Ook een schot van Alessio spatte op de vuisten van de keeper uiteen. In de 26e minuut volgde dan de terechte 0-1.  De opgekomen Finn Brandt legde de bal terug op Brian Bor en die haalde van 25 meter uit met de buitenkant van zijn rechtervoet en via de binnenkant van de paal sloeg de bal binnen. In de 40e minuut gaf Sem Plezier de pass op Alessio v/d Straaten, die legde terug op Nick Broekhuizen en die schoot de bal in één keer diagonaal in het doel (0-2).

In de tweede helft bleef de o19 compact verdedigen en ontsnapte maar een keer aan een tegengoal (naast). In de 80e minuut moest een Fc Emmen speler met rood van het veld en in de 86e minuut was er weer een snelle uitbraak. Davy Overes gaf de pass op Yannick Saeijs en die wipte de bal alleen voor de keeper keurig over hem heen in het doel (0-3). Na afloop was de ontlading enorm (zie foto boven), want dit was toch wel een bijzondere prestatie van Sander van Dijk en zijn mannen, die zich echt ‘’het snot voor de ogen’’ hebben gewerkt. En dan krijg je de beloning! Geen nacompetitie en gewoon op eigen kracht ‘’veilig’’.

Mannen; staf en spelers, ik spreek vast namens alle ouders: bedankt voor het mooie seizoen 2018-2019. Jullie hebben met elkaar veel meegemaakt, in alle stadions gespeeld waar kunstgras lag en met elkaar heel veel mooie herinneringen gecreëerd waar jullie met trots op terug kunnen kijken.