Alphense Boys O19 – VVV O19

Alphense Boys o19 leek dood en begraven, maar vandaag zagen we weer een geweldig strijdend team dat vocht als leeuwen en dan is de ploeg van trainer Sander van Dijk tot veel in staat. Tegen de koploper VVV Venlo o19 werd een sensationele 4-3 zege geboekt. Dat kon weleens enorm belangrijk zijn in de strijd om de nacompetitie te voorkomen. De start was prima want al in de 6e minuut lag de 1-0 in het doel. Nick Broekhuizen gaf de voorzet die Yannick Saeijs slim kon afronden bij de 2e paal. Vier minuten later had dezelfde Yannick de 2-0 moeten maken. Een fantastische pass van Nick Broekhuizen nam hij geweldig aan, maar zijn uithaal, alleen voor de VVV keeper, trof de buitenkant van de paal.

VVV is niet voor niets koploper en zette de Boys met de rug tegen de muur. De gelijkmaker kon dan ook niet uitblijven (22e minuut 1-1). Twee minuten later was het echter al weer 2-1. Brian Bor krulde de bal tegen de binnenkant van de verste paal en Nick Broekhuizen stond op de goede plek voor de 2-1.  Tot de rust werd deze stand gehandhaafd, mede door enkele reddingen van de goed coachende Bas Schol.

Na rust kwam Alphense Boys er vrijwel niet meer uit. VVV was gewoon de betere ploeg. In de 56e minuut viel de 2-2 en in de 74e minuut kon een solo niet gestopt worden (2-3). De Boysmannen bleven echter bewonderenswaardig knokken en in de 80e minuut kregen ze de beloning. Finn Brandt nam de vrije trap aan de zijkant van het veld die door Brian Bor koppend werd binnen gewerkt. In de 86e minuut gaf Alessio v/d Straaten de pass naar de uitblinkende Nick Broekhuizen, die passeerde zijn tegenstander buitenom en schoot kiezelhard de 4-3 binnen. In de laatste minuut ontsnapte de o19 aan een gelijkspel, maar de treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. Alles weer in eigen hand met de loodzware uitwedstrijd tegen FC Emmen (15.00 uur) nog voor de boeg. Kom op mannen!