Alphense Boys O19 – FC den Bosch O19

Alphense Boys 19-1 moest vandaag voor de 3de keer in 7 dagen vol aan de bak. Vorige week werd er kansloos verloren van PEC Zwolle en dinsdag werd de volgende ronde van de beker gehaald na een overwinning (na strafschoppen) op Volendam O19. Vandaag was Den Bosch O19 de tegenstander die net als Alphense Boys 6 punten uit 3 wedstrijden had verzameld. De eerste helft leek de O19 duidelijk vermoeid en had moeite om goed in het spel te komen. Elke bal die veroverd werd, werd direct vooruit gespeeld wat vaak leidde tot (onnodig) balverlies. Den Bosch had ook zichtbaar moeite om het spel te maken waardoor een schaakspel ontstond dat zich vooral op het middenveld afspeelde. Na 15 minuten had Den Bosch op voorsprong kunnen komen maar een goede voorzet vanaf de zijkant werd door de inlopende man gemist waardoor de kans verloren ging. Na 22 minuten kwam de O19 uit het niets op voorsprong. Een afgeslagen corner werd door Sem Plezier opnieuw voor de goal gebracht, Mike Mulder veranderde de bal zodanig van richting dat de bal in de verre hoek binnen viel (1-0). Nog geen 7 minuten later stond het alweer gelijk. Er werd onnodig balverlies geleden waarna Den Bosch razendsnel eruit kwam. Een steekbal viel tussen de bal en de keeper waarna een speler van Den Bosch eerder bij de bal was om de 1-1 binnen te schieten. Dit bleek tevens de ruststand.

Na rust hetzelfde spelbeeld, twee ploegen die probeerden het spel te maken maar moeite hadden om de verdediging te kraken. Het was dan ook niet gek dat de O19 opnieuw op voorsprong kwam uit een standaardsituatie. Een strak genomen corner werd onderweg een aantal keer van richting veranderd waarna hij bij de tweede paal opnieuw voor de voeten van Mike Mulder viel. Deze wist wel raad met deze buitenkans en schoot de 2-1 op het bord. Ook de 3-1 vanuit een corner. Deze leek afgeslagen maar viel alsnog voor de voeten van de ingevallen Yannick Saeijs die de bal vanaf 20 meter met een lastig stuitje,  achter de keeper van Den Bosch volleerde. Na rust ging er vooral van de goed spelende Sem Plezier veel dreiging uit. Hij was echt een handenbinder voor de verdediging van Fc Den Bosch. Daarna volgde nog een alles of niets offensief van Den Bosch. Maar op het tandvlees en met goed verdedigen wist de O19 de overwinning binnen te slepen. Een prachtige teamprestatie die met hard werken en veel karakter (na de zware wedstrijd van dinsdag) is ontstaan. Komende dinsdag zullen diverse 19-1 spelers weer meedoen met het o23 jaar team dat dan thuis speelt tegen Rijnsburgse Boys (20.15 uur). Volgende week zaterdag wacht dan de thuiswedstrijd tegen koploper Roda JC o19 (15.15 uur)