Alphense Boys O19 – Roda JC O19

Alphense Boys o19 speelde vandaag tegen koploper Roda JC o19. In de eerste helft had de ploeg uit Kerkrade de overhand en kwam dan ook terecht op een 0-1 voorsprong in de 27e minuut toen een corner van Roda JC niet goed werd verwerkt.

Een aantal keren ontsnapte Alphense Boys aan een grotere achterstand, maar dat bleef ze bespaard. Zelf hadden de mannen van trainer Sander van Dijk in die eerste 45 minuten weinig in te brengen. Voorin werd geen bal vastgehouden en ook op het middenveld werden er teveel duels verloren men was er veel onrust aan de bal.

Na rust zagen we ineens een heel ander Alphense Boys. De felheid in de duels was er weer en dat kwam wellicht ook doordat Roda JC een tandje terugschakelde. Al in de 47e minuut lag de gelijkmaker in het doel. Uit een klutssituatie (de voorzet van Younes werd van richting verandert) sprong de bal voor Alessio van der Straaten en die had geen moeite om van dichtbij de bal tegen het net te schieten (1-1).

Daarna bleef Alphense Boys bij vlagen goed voetballen, maar de paar mogelijkheden werden niet verzilverd. In de 75e minuut kreeg Roda JC een strafschop naar een domme overtreding in de 16 meter. Keeper Bas Schol ging vòl voor de door hem gekozen hoek en pakte de bal heel knap wat te zien is op deze prachtige foto van Arjan de Graaf.  In de 85e minuut leek Tarik Zaanani de winnende goal te maken, maar helaas kon de bal nog voor de lijn worden weggehaald door een Roda JC verdediger. Een terecht gelijkspel. Volgende week zaterdag oefent de 19-1 om 15.15 uur thuis tegen Jonathan 19-1. Via de volgende link zijn de wedstrijdfoto’s van Arjan de Graaf te zien en gratis te downloaden:  https://photos.app.goo.gl/8ooNexukiEBcwtCB8