VVV O19 – Alphense Boys O19

Alphense Boys o19 moest het vandaag opnemen tegen de nummer twee van de competitie VVV Venlo O19. Dit team stuntte afgelopen week nog door PSV O19 met 3-1 te verslaan voor de beker. De eerste helft speelde de O19 tegen de wind in en had VVV het meeste de bal. Alleen met dat vele balbezit wist VVV weinig te doen en kreeg dan ook geen noemenswaardige kansen. De O19 wist in de omschakeling wel wat kansen te creëren. Na een kwartier ging Alessio vd Straaten (zie foto) goed door zijn voorzet kwam bij de eerste paal op het hoofd van Sem Plezier maar zijn inzet ging net naast. In de 20ste minuut ging Younes Bouhamed er vandoor en was sneller dan zijn directe tegenstander. Hij kwam oog in oog met de keeper maar vanuit een lastige hoek werd de paal geraakt. Vlak voor rust schoot Nick Broekhuizen nog gevaarlijk op doel, zijn inzet kon nog net gekeerd worden maar de rebound kwam bij Alessio terecht. Die kon net niet afwerken en zijn voorzet viel achter Younes.

Na rust had de O19 meer moeite en werd de bal te snel verloren en ook de afvallende ballen waren steeds vaker voor VVV. Toch kreeg de O19 nog twee kansen om de score te openen. Een schot vanuit een onmogelijke hoek van Nick viel op de lat en Sem Plezier kon een goede voorzet van Younes net niet tussen de palen kreeg, de bal schoot voorlangs. Daarna nam VVV steeds meer het initiatief en kwam uit de eerste echt grote kans direct op voorsprong. Een hoge voorzet kon niet goed worden weggewerkt waarna de bal vanaf 11 meter keihard kon worden binnen geschoten (1-0). Hierna moest de O19 meer risico nemen en werd de ruimte steeds groter. De 2-0 viel opnieuw vanuit een standaardsituatie, een vrije trap kon geheel vrij van richting worden veranderd wat de 2-0 betekende. Daarna leek de O19 terug te komen in de wedstrijd. Een voorzet van invaller Yannick Saeijs werd door Younes bij de tweede paal binnen getikt maar deed dit vanuit buitenspelpositie. Dat het in de absolute slotfase nog 3-0 werd was alleen voor de statistieken. Een counter werd snel uitgespeeld waarna twee spelers vrij voor keeper Bas Schol verschenen en de 3-0 maakte.  Een onnodige nederlaag, zeker gezien de kansen die de O19 tot de 1-0 kreeg. Opnieuw heeft het team enorm hard gewerkt maar helaas bleef een goed resultaat uit. Volgende week hervat de O19 de competitie thuis om 15.15 uur tegen Emmen O19.